Proběhl další CEMS Round Table Workshop /září 2022/

Dne 22. září 2022 se uskutečnil moderovaný workshop „CEMS Round Table“, během kterého se sešli zástupci prestižního programu Master in International Management (CEMS) vyučovaného v angličtině na Fakultě podnikohospodářské.

Jelikož je dlouhodobý rozvoj CEMS programu v České republice udržitelný pouze za účasti všech zainteresovaných stran, vedení programu opět využilo příležitosti uspořádat osobní setkání, které by reflektovalo jeho aktuální situaci, definovalo potenciální budoucí výzvy a předložilo podněty a nápady vedoucí k jeho dalšímu zkvalitnění.

Na tříhodinové akci, kterou moderoval akademický ředitel programu docent Ladislav Tyll, se sešli korporátní partneři z firem Hilti (Judita Bihellerová), Asahi Europe & International (Tomáš Srb), L’Oréal (David Dvořák) a Unibail-Rodamco-Westfield (Martin Kotrba), studentky Marsela Bebic, Melina Plietker, Marianna Sargsyan a Nadine Weber, absolventi Natalie Badie, Karel Kotoun a Marek Moravec a za pedagogické pracovníky docentka Daniela Pauknerová, docent Marek Hudík, Ing. Heřman Kopkáně a profesor Martin Lukeš. Jako zástupce nezaujatého pohledu byl do debaty přizván externí host – CEO společnosti Talent’tem Michal Vydržel.

 

Další rozvoj programu

Úvodní proslov, který přednesl docent Tyll, se věnoval implementaci výstupů předchozího Round Table workshopu a aktuálnímu stavu místního programu CEMS. Poté se účastníci rozdělili do skupin korporátních partnerů, absolventů, studentů a učitelů, aby společně pojmenovali trendy, které je obzvláště zajímají a které je podle jejich názoru třeba promítnout do budoucí koncepce programu. Všemi skupinami nejvíce rezonovala témata digitalizace, odpovědnosti, pokory, celoživotního vzdělávání a skutečnosti, že se celkově mění koncept zaměstnání.

Následně se všichni rozdělili do smíšených týmů, aby společně navrhli použitelná zlepšení programu, která by reflektovala a využila identifikované trendy a zároveň je udržela v souladu s širšími očekáváními všech zúčastněných.

Vzhledem k tomu, že jich ve hře bylo mnoho, do finálního výběru se dostaly náměty dva. Prvním bylo ještě větší zapojení studentů do procesu výuky a zlepšení vzájemné zpětné vazby při práci ve skupinách. Druhým byl požadavek na školení studentů v kompetencích potřebných pro virtuální týmovou spolupráci. K naplnění druhého se jako efektivní způsob jeví meziškolní projekty a kurzy.

Kromě zpětné vazby a zavedení virtuálních týmů napříč celým CEMS programem se celou akcí prolínalo téma odpovědného způsobu podnikání a ESG – téma, které se místní vedení programu CEMS bude snažit spolu s dalšími podněty ještě více začlenit do svých osnov.

 


Předchozí „Round Table“ se konal v březnu 2017 a jeho výstupy se zaměřily především na zavedení více hard skills, zkvalitnění přednášek, možnost hlubší specializace a aktivní pomoc ze strany absolventů, která by podpořila budování značky CEMS v České republice. Delší přestávka mezi předchozím a letošním ročníkem RT Workshopu byla způsobena situací okolo Covidu. (fotogalerie zde)


 

Přihlašování do programu CEMS

Přijímací řízení do programu CEMS/Master in International Management probíhá ve 2 kolech:

  • Deadline 1. kola přijímacího řízení (1st intake) je 28. února 2023, po jeho ukončení musí vybraní studenti absolvovat tzv. assessment centrum.
  • Deadline 2. kola přijímacího řízení (2nd intake) závisí na volných místech, uzávěrka je 30. dubna 2023.

Studenti musí do termínu podání přihlášky dodat všechny požadované dokumenty.

Proběhl další CEMS Round Table Workshop /2022/