Studenti VS Logistika navštívili nový hub společnosti PPL v Hradci Králové

Studenti vedlejší specializace Logistika – mezinárodní přeprava a zasilatelství měli jedinečnou příležitost podívat se do nového hubu společnosti PPL v Hradci Králové.

V úvodu jim byla představena společnost a její historie a také nové depo jako takové. Po úvodním představení už v bezpečnostních reflexních vestách vstoupili do samotné budovy překladiště, která je rozdělena na tři části. V každé z nich si mohli detailně prohlédnout samotnou linku a vidět právě probíhající procesy. Všechny překvapila rychlost a „chytrost“ celého zařízení, které si umělo poradit s velkým množstvím balíků a posunout je na prázdné místo na pásu v přesně danou chvíli.

„Před několika roky jsem měl v Německu v Lipsku možnost prohlédnout si podobné depo společnosti DHL. Během této akce jsem si až hmatatelně uvědomil, jakým obrovským způsobem zde pokročila jak technika, tak i technologie. Zejména v oblasti KEB služeb je tento pokrok jasně viditelný. Jsem velmi rád, že bylo našim studentům, zajímajícím se o logistiku, umožněno prohlédnout si takto moderní překladiště. Vše na vlastní oči a navíc za doprovodu a v aktivní diskusi s místními profesionály – a během reálného provozu. Právě v tom velmi přesvědčivě vidíme výhody naší spolupráce s našimi firemními partnery,“ říká k exkurzi Petr Jirsák, zástupce vedoucího katedry logistiky Fakulty podnikohospodářské VŠE.

Podrobně si o celé exkurzi můžete přečíst v měsíčníku Logistika zde.

Studenti VS Logistika navštívili nový hub společnosti PPL v Hradci Králové