Ohlédnutí za festivalem REPETE FEST 2023 organizovaným studenty Arts managementu

Ve dnech 28.–30. 7. 2023 proběhl na zámku v Rožmitále pod Třemšínem již 3. ročník festivalu REPETE FEST. Celá akce je organizována pod záštitou spolku ODD!SPOT, který tvoří studenti Arts managementu, a spolku Rožmitálský zámek z. s., který má na starosti správu zámku. Realizací akce chtějí studenti zvýšit povědomí o této památce a problematice jejího zachovávání a zároveň finančně podpořit její rekonstrukci. Dále poskytují prostor mladým a začínajícím umělcům.

Návštěvníci si díky tomu užili pestrý program doplněný zámeckou atmosférou. Uskutečnilo se celkem 11 koncertů, bylo promítáno 5 short filmů, dostalo se i na divadelní vystoupení a výstavy. To vše si vychutnalo celkem 200 lidí.

Letošní ročník započal pátečním hudebním programem. Vystoupil turecký dj sonicslang, raperská uskupení Randal bois, Shizzle, příbramský Kloudshawtyy a dj khg.

Hlavní program REPETE FESTU probíhal poté celou sobotu 29. července. Festivalový den začali návštěvníci ranním jóga protažením, následně si vychutnali kulturní zážitky ve formě divadla, výstav, filmů a následné debaty, kreativních workshopů či prohlídky zámku. Během dne si návštěvníci mohli zpestřit šatník v second handu pop-upu či se nechat zkrášlit v beauty koutku.

Celý program završily večerní koncerty celkem 6 kapel: psychedelicko-rockové kapely fumar mata a Marcel Gidote’s Holy Crab, multiinstrumentalista Colour Of The Sky, slovenští Meowlau x Val, indie rock kapela Wreckberries, a Hyny the Kid, letošní vítěz rapové soutěže THE MAG W/RAP.

Nejvíce byla návštěvníky REPETE oceněna multižánrovost, atmosféra a příjemní návštěvníci festivalu, dále nabídka a ceny občerstvení, večerní nasvícení památky a dramaturgie kapel.

Pořadatelé se na vás už nyní těší v příštím roce, a to 26.-28. července 2024!

Ohlédnutí za festivalem REPETE FEST 2023 organizovaným studenty Arts managementu