Vedlejší specializace Projektový management

O čem je vedlejší specializace Projektový management?

Cílem vedlejší specializace je předat studentům v praxi žádané znalosti, vybavit je metodami, technikami a nástroji a rozvinout jejich dovednosti, které jsou potřebné k řízení projektů v praxi. Studenti v rámci VS řeší týmově reálné projekty, příklady, případové studie i virtuální projekty, a dále se zapojují formou projektové praxe ve vybraných organizacích. Na hodinách mají možnost pracovat a diskutovat s projektovými manažery a s dalšími experty z praxe a jsou v úzkém kontaktu se zástupci a členy asociací projektového řízení působícími v ČR.

Více o VS Projektový management najdete tady.

 

Jak tuto vedlejší specializaci hodnotí její absolventka Eva Zavadilová?

Nejstručnější hodnocení by znělo „dobrý základ pro vstup do světa projektů“. Neodpustím si ale delší komentář, který určitě nebude od věci: vedlejška mi pomohla zorientovat se v tom, co obnáší projektové řízení; jaké jsou metodiky, nástroje a techniky v projektovém řízení. Pomohla mi také uvědomit si, že to, co jsem do té doby znala jako „školní projekt“ je něco jiného než projekt v praxi a tím pádem vyžaduje i jiný přístup. Tyto poznatky se pak pochopitelně hodně „obrousily“ a doplnily firemní praxí, ale pro mě bylo podstatné, že jsem měla z čeho vycházet, na čem stavět. Hodně si vážím individuálního přístupu vyučujících a snahy předat během kurzů co nejvíc znalostí, možnosti spolupráce, získání nových kontaktů, přátel a příležitostí během studia.

Více se dočtete v rozhovoru s Evou.

Pokud jste z jakéhokoliv důvodu nestihli Virtuální veletrh vedlejších specializací FPH, můžete se na představení VS Projektový management podívat nyní.