FPH v médiích

Graeme Murray o algoritmech pro Seznam Zprávy

„Algoritmy eliminují nahodilost, která je, obrazně řečeno, kořením života,“ píše v komentáři pro Seznam Zprávy Graeme Murray z Katedry marketingu FPH.

„Všechno, co vidíme, slyšíme a čteme na webu a sociálních sítích, je nám servírováno pomocí algoritmů. Když odhlédneme od

Graeme Murray o algoritmech pro Seznam Zprávy

Článek Graema Murrayho o syntetické reklamě v Mediáři

Po digitální éře plné speciálních počítačových efektů a Photoshopu se ve světě reklamy dostáváme do syntetické éry, pro kterou jsou charakteristické deepfakes, umělá inteligence a strojové učení.

„Inzerenti a reklamní agentury vycítili příležitost – syntetická reklama může být nejen prostředkem

Článek Graema Murrayho o syntetické reklamě v Mediáři

Lenka Šilerová o koučování pro Podnikatel.cz

Na rozdíl od psychologů či terapeutů se za kouče v České republice může prohlásit každý. Jak si tedy kouče vybrat? Je členství v některé z profesních organizací sdružujících kouče zárukou kvality kouče? A od kterých koučů se naopak držet dál?…

Lenka Šilerová o koučování pro Podnikatel.cz

Jaké jsou atributy kvalitního MBA programu? Odpovídá Vojtěch Opleštil pro Forbes.

Jak má vypadat správné MBA? Nejen na to odpovídají v rozhovoru pro Forbes Česko Vojtěch Opleštil, výkonný ředitel Executive MBA na Fakultě podnikohospodářské VŠE, a Ota Novotný, akademický ředitel transformačního datového MBA na Fakultě informatiky a statistiky VŠE.

„Rozhodně to

Jaké jsou atributy kvalitního MBA programu? Odpovídá Vojtěch Opleštil pro Forbes.

Lenka Šilerová o koučování v podcastu Jak být lepší ve Forbes

Dr. Lenka Šilerová z Katedry manažerské psychologie a sociologie FPH si na téma koučování povídala s Julií Mahlerovou v podcastu Forbes Česko Jak být lepší.

„Je nutné vhodného kouče vybírat podle vzdělání, certifikací a sebeprezentace na sociálních sítích. Ne každý,

Lenka Šilerová o koučování v podcastu Jak být lepší ve Forbes

Jiří Hnilica o bakalářských projektech v podcastu Kontext na iDNES

„Praktičnost netkví v intelektuálním tréninku, ale v jeho využití při konkrétní činnosti, a to teď naše fakulta dokáže poskytnout,“ říká děkan FPH profesor Jiří Hnilica v podcastu Kontext na iDNES. „V řadě případů má firma nějaký problém nebo nějakou záležitost,

Jiří Hnilica o bakalářských projektech v podcastu Kontext na iDNES

Oldřich Vávra o tom, že i naše výška ovlivňuje byznys, pro Finmag

Možná leckoho překvapí, co vše ovlivňuje český i světový byznys. Třeba i to, jak jsme vysocí.

„V otevřeném globálním prostředí musí firmy, které exportují, svůj sortiment a normy významně přizpůsobovat lokálním trhům. Tedy nejenom módě, kultuře, tradicím a podnebí, ale

Oldřich Vávra o tom, že i naše výška ovlivňuje byznys, pro Finmag

Článek Pavlíny Honsové o tom, jak si poradit s negativními emocemi, které může vyvolávat AI, v Podnikatel.cz

„Někteří lidé mohou z umělé inteligence prožívat více či méně oprávněnou úzkost. Zvláště ohrožení se mohou cítit lidé na různých administrativních pozicích, které zahrnují vkládání dat a základní manuální úkony spojené s prací s daty. Organizace, ve kterých se tyto

Článek Pavlíny Honsové o tom, jak si poradit s negativními emocemi, které může vyvolávat AI, v Podnikatel.cz

Ohlédnutí za Startup Festivalem a finále soutěže Startup VŠE

Letošní ročník Startup Festivalu, který pořádá Katedra podnikání FPH a xPORT VŠE,  je za námi. Živý vstup přímo z festivalu si můžete poslechnout v Českém rozhlase v pořadu Věda Plus v čase 13:46:30 zde.

„V rámci Startup

Ohlédnutí za Startup Festivalem a finále soutěže Startup VŠE

Jan Bittner o pozici odborů v české společnosti v pořadu 90′ ČT24

Ing. Jan Bittner z Katedry manažerské ekonomie FPH vystoupil v pořadu 90′ na ČT24 na téma pozice odborů v české společnosti.

V pořadu zaznělo:

  • Daří se tuzemským odborům posilovat vliv ve společnosti a veřejném prostoru?
  • Proč vliv odborů u nás
Jan Bittner o pozici odborů v české společnosti v pořadu 90′ ČT24

Weby Vysoké školy ekonomické v Praze využívají pro optimalizaci svého obsahu a poskytovaných služeb cookies. Prosíme o udělení souhlasu s jejich uložením.
Zobrazit více informací

Vyberte služby, pro které chcete povolit využívání cookies: